Hanna Enander

 

Måleri och smyckesdesign

 

Konstnär och smyckesdesigner född 1987, med rötter i Hudiksvall där hon nu också bor och verkar. Utbildad inom silversmide, konst, pedagogik, inredning och butikskommunikation. Startade företaget Studio Hanna Enander 2013 och arbetar främst med måleri, smyckestillverkning och butikskommunikation.

 

"Mitt måleri grundar sig ofta i tankar om livet. Ibland vill jag förmedla ett budskap, ibland något själsligt och personligt, ibland något att sjunka in i och filosofera kring. Men det handlar alltid om att jag vill lämna betraktaren med en positiv känsla. Mina smycken skapar jag i diverse material, men i huvudsak kombinerar jag glas, cernitlera och silver i olika tekniker. Jag tycker om att använda oväntade material, att exempelvis ta en glasskärva och skapa något nytt och användbart."

 

Utbildningar:

Bild och formgivningsprogrammet, Bromangymnasiet

Konstvetenskap, Uppsala Universitet

Metallhantverk, Leksands Folkhögskola

Bildpedagogikprogrammet, Konstfack Stockholm

Inredning och butikskommunikation, Linnéuniversitetet

 

 

c/o Bitta Enander, Övernäsv 11

820 64 Näsviken

 

0730-36 59 90

hanna.enander@hotmail.com

        facebook.com/StudioHannaEnander

 

 

 

HälsikeHänder är ett nätverk av kvinnliga konstnärer i Hälsingland och Gästrikland

 

Alla konstverk på denna webbplats är skyddade enligt upphovsrättslagen (SFS 1960:729).

Skyddet innebär att konstverket inte får återges utan tillstånd från rättighetshavaren, annat än för enskilt bruk. Exempel på nyttjanden som kräver tillstånd

är kopiering av konstverket till webbsida, interna nätverk, utskrift av verket och mångfaldigande genom reprografiska metoder.

 

Copyright © 2016 HälsikeHänder. Alla rättigheter reserverade